Иран го закъса, Белият дом обяви талибаните за убийци и терористи

Техеран открито и доброволно се превръща в съучастник в убийството на невинни украинци на украинска земя, заяви говорителят Джон Кърби

Украйна
22:16 - 01 Ноември 2022
4532
Иран го закъса, Белият дом обяви талибаните за убийци и терористи

Иран доброволно участва в избиването на украинци, като предоставя на Русия безпилотни самолети за войната, заяви Белият дом и изрази загриженост, че ще достави и ракети на Москва, предаде БГНЕС.
 
Като въоръжава руснаците, иранският режим "участва в убийството на невинни украинци", заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

"Техеран открито и доброволно се превръща в съучастник в убийството на невинни украинци на украинска земя." Кърби отбеляза предоставянето на Русия на безпилотни летателни апарати за нападение, които през последните седмици са били използвани за нанасяне на щети на украинската инфраструктура.

Но той не потвърди съобщенията, че Техеран може да изпрати на Русия и балистични ракети с малък обсег. "Продължаваме да сме загрижени за потенциала на Иран да предостави на Русия ракети земя-земя", заяви Кърби пред репортери. "Не сме видели това да се потвърждава, но това е притеснение, което имаме", каза той.