Иран към Тръмп: Ще те фраснем в мутрата

Изпратеният в Персийския залив американския флот ще се сблъска с „десетки ракети“, ако „се опитва да предприеме някакво нападение“

Свят
08:13 - 13 Май 2019
1807
Иран към Тръмп: Ще те фраснем в мутрата

Амирали Хаджизаде, ръководител на аерокосмическата дивизия на иранската Революционна гвардия, се похвали пред ИСНА, че Техеран е способен да удари американския президент в мутрата.

„Самолетоносач, на който има най-малко 40 до 50 самолета и 6000 събрани военни, беше сериозна заплаха за нас в миналото, но сега ... заплахите преминаха към възможности. Ако американците направят ход, ще ги ударим в лицето“, каза Амирали Хаджизаде. Той припомни, че милиони долари могат да бъдат "разпръснати" във въздуха само с една ракета.

Неговите думи идват скоро след като иранският лидер аятолах Али Хаменей предупреди американския президент Доналд Тръмп, че изпратеният в Персийския залив американския флот ще се сблъска с „десетки ракети“, ако "се опитва да предприеме някакво нападение“.

Тези заплахи увеличават перспективата от пряко взривоопасно военно противопоставяне в региона на Близкия изток. Иран вече отхвърли информацията за дислоцирането на самолетоносача като част  от психологическата война.