Иран очаква удари във вътрешността на Израел като отговор от "Хизбула" за убийството на Фуад Шукр

Актуални новини
16:11 - 03 Август 2024
1516
Иран очаква удари във вътрешността на Израел като отговор от "Хизбула" за убийството на Фуад Шукр

Иран очаква групировката "Хизбула" да нанесе удари във вътрешността на Израел, като не се ограничава само до военни цели, заявиха от иранската мисия в ООН.

 

В изявлението по повод убийството на военния ръководител на ливанското ислямистко движение Фуад Шукр, се посочва че с този акт са преминати определени граници, спазвани досега от  "Хизбула" и "израелския режим". 

 


Иран и "Хамас" вече обвиниха Израел за убийството и на лидера на палестинското ислямистко движение Исмаил Хания и обещаха да отвърнат на удара.


Британският "Телеграф" пише днес, че израелската разузнавателна служба "Мосад" е наела двама ирански агенти да поставят взривни устройства в къщата за гости в Техеран, в която е отседнал лидерът на "Хамас". Веднага след това те напуснали Иран.

 


Израел заяви, че командир на бригадите на "Хамас" е бил убит при въздушен удар  в град Тулкарем на Западния бряг. От палестинска страна се съобщава за още четирима загинали при атаката.


Израелска делегация за преговорите за споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и освобождаване на заложниците е пристигнала в Кайро, съобщават израелски медии. Делегацията е водена от директора на "Мосад" Давид Барнеа.