Иран отчете нов рекорд от 415 починали за денонощие

Най-малко двама депутати от новия парламент са починали от коронавирус

Свят
15:43 - 28 Октомври 2020
2253
Иран отчете нов рекорд от 415 починали за денонощие

Още 415 души са починали от новия коронавирус (COVID-19) в Иран през последното денонощие, като това е рекорд за втори пореден ден в най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток, съобщава "Франс прес".

Говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари уточни, че с новите смъртни случаи, 69 повече от рекорда от вчера, общият брой на починалите от началото на епидемията в Иран вече е 33 714 души.

Това е сред най-високите еднодневни скокове на починалите от COVID-19 в Иран от началото на епидемията.

Добавя се, че 6 824 души са дали положителна проба за наличие на коронавируса през последните 24 часа, с което официално регистрираните заразени от началото на епидемията в Иран достигнаха 558 648 души.

През последните седмици Иран регистрира няколко нови максимума както на смъртните случаи, така и на инфекциите, тъй като цифрите продължават да нарастват от септември.

Председателят на парламента Мохамад-Багър Галибаф в сряда стана последният служител в ислямската република, заразен от Covid-19.

"Един от колегите ми се оказа положителен за коронавирус; тестът ми, който дойде в полунощ, също се оказа положителен", обяви той в Туитър.

"В момента съм в карантина и, ако Бог даде, ще проследя моите отговорности", каза той.

Най-малко двама депутати от новия парламент на Иран, сформиран по-рано тази година, са починали от коронавирус, а няколко други са заразени.