Иран отказа да продава дронове на Русия

Украйна
12:39 - 13 Юли 2022
2881
Иран отказа да продава дронове на Русия

Иранското външно министерство официално заяви, че няма намерение да продава дронове на Русия. Това се съобщава в официалния канал в Телеграм на ведомството.

Отговаряйки на въпрос на журналисти относно изявлението на САЩ, че Иран може да продава военно оборудване на Русия, говорителят на външното министерство Насър Канаани каза, че военното сътрудничество между Иран и Руската федерация е започнало още преди войната, но напоследък не се отбелязва развитие.

Позицията на Ислямска република Иран по отношение на войната е съвсем ясна и многократно официално е обявявана. Иран няма да допринесе за ескалацията на ситуацията в Украйна.

Дифенс експрес отбелязва, че сега само няколко държави могат да доставят оръжие на Руската федерация - Беларус, Сирия, Северна Корея и Еритрея. И само в Северна Корея Кремъл може да открие цяла линия ракети със съмнителна ефективност. В същото време дори Москва да намери възможност да получи оръжие от чужбина, то няма да е достатъчно и няма да може да реши всички нужди на Руската федерация.