Иранец и руснак искали да сложат ръка на Дунав

Собственикът Симеон Симеонов предотвратил шашмата в Русе

У нас
18:12 - 17 Септември 2019
3619
Иранец и руснак искали да сложат ръка на Дунав

Поредните незнайни герои от чужбина са искали да сложат ръка върху български футболен отбор. Иранец и руснак имали мераци да поемат Дунав Русе, след като от доста време собственикът д-р Симеон Симеонов изнемогва с издръжката и търси на кого да остави клуба.

За това потвърди самият бос на Дунав. До смяна на собствеността обаче най-вероятно няма да се стигне, тъй като Симеонов е поискал финансова инжекция от въпросните бизнесмени, но те са се покрили.

„Да, свързаха се с нас – единият руснак, другият иранец, и поискаха да поемат издръжката на Дунав. Представиха банкови гаранции и планове за развитието на клуба. Подписахме предварителен договор, според който до 5 август трябваше да внесат сума в бюджета на клуба, за да съм сигурен, че не го карат само на думи, ами и на действия. Уви, не го направиха и изчезнаха, така че не вярвам с тях да се стигне до смяна на собствеността”, разказа д-р Симеонов пред "Дарик".

Д-р Симеон Симеонов издържа Дунав от десет години

Все пак той се надява да се намери човек, който да издържа Дунав след оттеглянето му, макар че засега няма индикации за интерес.

„Категоричен съм, че напускам футбола. Тази седмица изплащам последните заплати и премията за равния със Славия. Оттук нататък изпълнителният директор става пълномощник за акциите и чакаме всеки със сериозни намерения. И понеже ме нарочиха, че ще продължа да печеля на гърба на футболната база и детско-юношеската школа, искам да се знае следното – готов съм да прехвърля всички акции на клуба, наред със базата и школата. Понеже много съм се напечелил вече и нямам нужда от повече”, завърши с ирония босът на Дунав.

Снимка: lap.bg