Ирена Атанасова от БСП: Не настояваме за писмено споразумение с ИТН

Столетницата решава за подкрепа на кабинета чрез Национален съвет

Политика
18:44 - 05 Август 2021
1223
Ирена Атанасова от БСП: Не настояваме за писмено споразумение с ИТН

Не настояваме за писмено споразумение с „Има такъв народ“, бихме искали да има такова. Това обяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова по повод преговорите с ИТН за подкрепа за предложения от тях кабинет. Тя уточни, че в последното решение на Националния съвет на партията не фигурира изискване за писмено споразумение с партията на Слави Трифонов.

Анастасова обясни, че на предвидените за утре консултации с ИТН двете партии трябва да изчистят някои различия, предимно в сферата на средното образование.

След тези разговори отново трябва да се произнесе Националният съвет на партията дали БСП ще подкрепи проектокабинета на ИТН. Решението ще бъде взето на подпис от 180-те членове на съвета, уточни зам.-председателят на партията.

По думите ѝ социалистите са склонни да подкрепят партията на Трифонов, защото в противен случай едва ли ще има редовно правителство, а това няма да е добре за държавата.

Склони са да предложат служебният кабинет да стане редовен, ако третият мандат бъде връчен на БСП, защото той се ползва с голямо доверие сред обществото, обясни Анастасова.

Тя отказа да обсъжда имената в проектокабинета на ИТН с мотива, че е по-важно какви политики ще изпълняват министрите.

На въпроса дали е оптимист или песимист за излъчването на редовен кабинет с мандата на ИТН депутатът от БСП отговори: „На моменти съм оптимист, на моменти съм песимист“.