Ирина Папазова проговори от какво е починал съпругът й

Всичко тръгна след операция за отслабване преди пет месеца, разкри модната шефка

Общество
12:54 - 15 Ноември 2019
4107
Ирина Папазова проговори от какво е починал съпругът й

Собственичката на агенция „Интерсаунд” лицензодържател на конкурса „Мис България“ Ирина Папазова разказа как точно е починал мъжът с когото живееше – Иво Чешмеджиев, който си отиде на 52 години. Това е втора огромна трагедия в живота на Папазова. През 1993 г. първият й мъж Васил Папазов беше разстрелян показно в София.

„Причините за смъртта са белодробна и сърдечна недостатъчност, но основната диагноза беше панкреатит. Всичко тръгна след операция за отслабване преди пет месеца. Докторите му поставиха стомашен байпас, а не гастрален пръстен, като плати за това 10 000 лева”, казва Папазова пред „Галерия“.

Тя е убедена, че фаталният изход е следствие на лекарска грешка.

„Лошо е, че никого не мога конкретно и директно да обвиня. Като изключим байпаса му направиха още четири операции. Никой не може да каже или докаже дали е от байпаса, защото той е развил панкреатит, а после и перитонит. Но пък имаше и доктори, които се бориха за него до последно, така че не мога да ги сложа под общ знаменател”.

Ирина Папазова споделя, че няма намерение да съди виновните за тази грешка. Отказала е дори аутопсия.

„Хубаво е хората да имат едно наум за тези операции, а ако им се наложи да влязат в болница, да отидат в Турция. Хубаво е да се знае, че все пак има рискове, защото набират популярност тези операции. Уж ги правиш за здраве, а какво става накрая”, споделя Ирина. 

Тя разказва, че операцията не е била каприз, а необходимост, тъй като съпругът и е страдал от хипертония и висока кръвна захар. Спазвал е диета след операцията, но не е бил предупреден, че може да развие панкретит или перитонит, както се е случило.


Хирургичната интервенция отдавана е на мода сред българските звезди и среща все повече почитатели, защото се извършва лапароскопски – по безкръвен път и възстановяването след това не изисква много време. Сред първите наши звезди, които луднаха по коремния байпас, с който лесно се свалят килограми, бе фолк кралят Азис и режисьорът Люси Иларионов.

Години по-късно комикът Руслан Мъйнов се довери на прочутия д-р Енчев и срещу 5000 евро се сдоби със стройна фигура, за която се бореше чрез диети, но все не успяваше да постигне желаните резултати. Операцията е въведена за първи път преди 20 години в Швеция, но бързо набира популярност.

Иво също решил да прибегне до крайната стъпка в борбата с килограмите. Операцията на ресторантьора уж минала успешно и всичко било наред в продължение на почти два месеца, когато внезапно гастралният пръстен предизвикал усложнения.