Ирина Тенчева и Иван Христов пребориха коронавируса

Нещо за четене
21:46 - 12 Април 2021
4658
Ирина Тенчева и Иван Христов пребориха коронавируса

Ирина Тенчева и Иван Христов пребориха коронавируса. Двамата попаднаха в болница след 7-ия ден от заразяването си с covid-19. В лечебното заведение изкараха няколко дни и бързо се възстановиха. 

„Днес си казахме довиждане с д-р Зарчева и с великолепния ѝ екип. Ежедневните срещи с Човеците, които тя е събрала в медицинския си dream team бяха най-приятните моменти от денонощието ни през последните 10 дни. Вирусът C-19 смачква не само физиката ти, но също така увереността ти, че нещо зависи от теб или от някой; изпарява смисъла от почти всичко; трие като запотено стъкло малките ти “планчета”, “целички”, “борбички”,“задачки” отпреди.

На фона на физическото страдание, неизвестността, тоталния хаос в главата, в дома ти, в семейството... си представете как:
Всеки ден, всеки един санитар, медицинска сестра, асистенти, лекари с най-различни специалности и опит намират дума, усмивка и жест, с които без излишна лирика да ти покажат, че всичко, което се случва е нормално и че трябва да си дадем време, време и по-широки хоризонти на мисълта, по-широки от този момент... Докато изпълняваха медицинските си задачи тези Хора с по 24 часови дежурства, хранили се за последно преди ден, невиждали възрастните си роднини с месеци, неспирно обхождащи между стаите и 100-те пациента, намираха време да ни кажат по нещо за хубавите разходки сред природата, които ще ни заредят като оздравеем; за класическото италианско кино и руските поети; за пътешествията им и ... за футбола в България, разбира се.


Прекрасни хора, рискувам да пропусна някой, затова няма да изброявам, но от името на Иван, от мое име и от това на децата ни ( които за 2 седмици пораснаха с година) искам да ви кажа три неща:
1. Вие сте велики! Поклон и благодарност!
2. Животът е колело и вярвям, че някога някак ще можем да върнем към вас енергията, която получихме! Дано да е в щастлив момент от живота ви
3. Бъдете здрави и каквото и да се случва, моля ви, никога не губете ОНОВА нещо, което ние виждаме в очите ви над маската и което ви превръща от хора с медицинско образование в ЛЕЧИТЕЛИ И ВДЪХНОВИТЕЛИ.
Лечители - ясно защо.
ВДЪХНОВИТЕЛИ- защото подобни срещи с хора като вас винаги провокират въпроса: -Ако аз съм от другата страна, дали ще харесам човека, който съм?
(ЩЕ СЕ СТАРАЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!)Д-р Тиков, респект!", пише в социалната мрежа Ирина.