Искат забрана за изграждане на нови хотели и вили на Бали

Островът се бори с проблема с прекомерното застрояване на земята

Новини
13:55 - 09 Септември 2024
640
Искат забрана за изграждане на нови хотели и вили на Бали

Туристическият курортен остров Бали в Индонезия предложи забрана за една или две години върху строителството на хотели, вили и нощни клубове в някои райони, тъй като се бори с проблема с прекомерното застрояване на земята, каза неговият губернатор пред медиите, цитиран от "Ройтерс".

Планът е предложен на централното правителство, което иска да реформира туризма на Бали, една от основните атракции на Индонезия, в опит да повиши качеството на туризма и работните места, като същевременно запази местната култура на острова.

Мораториумът върху оживените райони на Денпасар, Бадунг, Гианяр и Табанан има за цел прекомерното застрояване за търговски цели, като плажни клубове, каза Санг Маде Махендра Джая, временен губернатор на острова.

Правителството ще обсъди плана за двугодишен мораториум, който може да се удължи до 10 години, каза обаче висшият министър Лухут Панджайтан, цитиран от вестник Jakarta Post предишния ден.

Наскоро Лухут каза, че около 200 000 чужденци сега живеят в Бали,

което допринася за проблеми като престъпността, прекомерното развитие и конкуренцията за работа.

Чуждестранните туристи в Бали се увеличиха, откакто островът отново отвори врати за туризъм след пандемията от COVID-19. Видеоклиповете на туристи, които се държат лошо, често стават популярни, ядосват жителите и предизвикват остри реакции от потребителите на социалните медии в Индонезия.

Правителствените данни показват, че 2,9 милиона чуждестранни посетители са пристигнали през летището на Бали през първата половина на годината, което представлява 65% от общия брой чуждестранни пристигания по въздух.

Миналата година в Бали е имало 541 хотела, показват данните, спрямо 507 през 2019 г.