Искрен Митев: Нямаме притеснение за вота, мафията вече си няма държава

Депутати от ДПС ще пътуват до Брюксел, може да не се съберат 121, за да мине вотът

Новини
13:04 - 22 Юни 2022
4356
Искрен Митев: Нямаме притеснение за вота, мафията вече си няма държава

„Нямаме притеснение за вота тази вечер. Както виждаме по площадите, мафията вече си няма държава. Гласът на гражданите стана твърде силен, за да може който и да е да го заглушава“.

Това заяви пред БНР депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев. 

„Имам информация, че депутати от ДПС ще пътуват до Брюксел и може да не се съберат 121 депутати, за да мине вотът на недоверие. За новата коалиция (ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ - б.р.) по-изгодно е да продължат да ни изнудват“, каза той и подчерта, че „правителството на ПП и коалицията може да не успее този път, но всеки следващ път, докато успее, чуваме, че сме заедно с хората“. 

По думите му в ПП се обсъждат различни варианти за правителство в този парламент, ако вотът срещу кабинета „Петков“ успее.

„Най-голямата ни грешка е най-големият ни плюс - това е, че ние отказваме да преговаряме с хора и организации, които в годините са склонявали властта да преговаря с тях“, каза Митев.

Според него в момента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ се опитват да склонят Кирил Петков и ПП да започнат да преговарят с тях.

Искрен Митев беше категоричен, че ПП няма да прекрачи границата и да започне да се договаря с тези три политически формации:

„Най-голямото национално предателство е да опитваш да дестабилизираш държавата в този момент, виждаме какво става по света. Предателството го извършват не лидерите на тези партии, а хората, които решават да гласуват за оставката на това правителство и хвърлянето на България в една ситуация, когато нито едно решение няма да може да се вземе“.

Депутатът от ПП определи вота на недоверие като несъстоятелен.

„Случва се нещо в опозицията, събудили са се хора там и са казали, че това безсмислено зло, което правят, не не нужно. Събарянето на кворума днес беше безсмислено, както беше и свалянето на Никола Минчев от председателския пост“.