Искрен Веселинов: Без Волен ще работим по-добре

Решението дошло, защото в малката коалиция липсвала организация

Политика
11:41 - 10 Юли 2019
2557
Искрен Веселинов: Без Волен ще работим по-добре

На редовно събрание на ПГ на "Обединени патриоти" беше обсъден факт, че от месеци наред парламентарната група няма реален организационен живот. С цел подобряването му беше направена промяна в ръководството. Това каза пред журналисти зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов за свалянето на Волен Сидеров от шефското място в коалицията на "Обединени патриоти", пише 24 часа.

"Представителите на "Атака" систематично бойкотират заседанията на парламентарната група и бламират нейната работа", продължи Веселинов.

Той подчерта, че в ситуацията няма нищо драматично. Изрази надежда, че от тук нататък коалицията ще работи много по-добре. На журналистически въпрос дали от НФСБ и ВМРО са уведомили Сидеров за решението си по-рано, той отговори така: Уведомен е от съобщението, което беше прочетено от парламентарната трибуна. "Ние се опитваме да отстояваме такива политики и сме сериозно бламирани от факта ,че групата не работи и няма адекватно ръководство и представителство, че не се води диалог в рамките на управляващото мнозинство.

Просто ръководството в момента е изключително пасивно. В това отношение смятаме, че ще има подобрение. Надяваме се колегите от "Атака" да са част от това подобрение", каза още той.

"Коалицията "Обединени патриоти" е стабилна, ако не се случи нещо друго", заяви пък зам.- председателят на НФСБ Валентин Касабов. Според него нямало нищо странно в решението, защото било взето на редовно заседание на групата и Сидеров, и неговите депутати е трябвало да бъдат там.