ИСКРИ! Главсекът на Румен Радев атакува премиера

Политика
14:01 - 03 Януари 2022
3311
ИСКРИ! Главсекът на Румен Радев атакува премиера

Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, който според мнозина е дясната ръка на държавния глава, нападна премиера Кирил Петков във фейсбук.

Поводът за думите му стана изказване на министър-председателя, че енергийният регулатор трябва да обсъжда покачването на цените с правителството.

„КЕВР трябва да измисли най-добрия начин крайните потребители да са защитени. Не беше обсъдено това решение с нас и беше изненадващо, че е с 30% увеличението. Учудващо е, защото цената на газа намаля доста в последната седмица", каза Петков.

"КЕВР да обсъжда решенията си предварително с правителството?! Странно разбиране за независимост", написа главният секретар на президентството във фейсбук.

Това е втори сблъсък между правителството и президенството в последните две седмици. Първият бе, след като военният министър Стефан Янев, който като бивш съветник на Румен Радев и назначен от него за служебен премиер в два кабинета, изрази становище, че в България не трябва да се разполагат бази на НАТО.

Впоследствие Кирил Петков опроверга позицията му, определи я за лична, а впоследствие подчерта, че Янев като министър в този кабинет няма право да изразява подобно крайно мнение по ключови геополитически теми.