Испания по стъпките на Италия: 209 починали за 24 часа

Вчера испанското правителство обяви, че всички хотели ще бъдат затворени от следващия вторник

Свят
14:45 - 19 Март 2020
2937
Испания по стъпките на Италия: 209 починали за 24 часа

Броят на жертвите в Испания от епидемията от новия коронавирус се увеличиха с 209 души за последните 24 часа, като с това починалите в страната стават общо 767 души, съобщава "Ройтерс".

Общият брой на заразените с коронавирус в Испания се покачи с една четвърт до 17 147 души, уточниха от испанското здравно министерство.

Вчера в страната бяха регистрирани 13 716 инфектирани.

Вчера испанското правителство обяви, че всички хотели ще бъдат затворени от следващия вторник.

Испания наложи почти пълна блокада и забрани на хората (населението ѝ е около 46 млн. души) да излизат от домовете си с изключение на ходенето на работа, купуването на храна или получаването на медицинска помощ.

Заразата в Испания се превърна в най-тежката в Европа извън Италия.

Глобите за нарушаване на правилата могат да бъдат до 30 000 евро, а система за публично оповестяване разпространява съобщението на испански, каталунски, английски и немски език.

Мадрид остава най-засегнатата област, представляваща 5637 случая, или 41 процента от инфекциите в Испания, докато смъртният брой там нарасна до 390 - около две трети от националния брой.

Броят на инфекциите може да бъде по-голям, защото Испания - както и много други страни - се бори с недостиг на тестови комплекти.