Испания съди най-опасния престъпник! (СНИМКИ)

Крими
19:30 - 28 Януари 2020 (обновена)
9266
Испания съди най-опасния престъпник! (СНИМКИ)

Започна процесът срещу най-опасният престъпник в Испания – Норберт Фехер, известен още като Игор Руснака, по две обвинения за опит за убийство и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, пише „20 минутос”.

Процесът стартира в Окръжния съд в Теруел днес, 28 януари, в 9.30 часа.

Властите построиха специална бронирана кабина за изверга

Правителството на Арагон е разпоредило инсталирането на бронирана кабина в съдебната зала, за да се гарантира безопасността на присъстващите по време на процеса.

Игор Руснака е бивш военен от конфликта в Сърбия. Той бе заловен в Испания на 15 декември 2017 г., където се укриваше от италианските власти. В Италия той е издирван за няколко убийства и сексуални посегателства.

На 12 декември при стрелба в селска къща в Албалате дел Арзобиспо бяха ранени двама души - Мануел А. и Мануел М.

Двата опита за покушение са извършени два дни преди тройното убийство във ферма в Андора, община Теруел. Тогава Игор руснака застреля трима души, от които двама служители на Гражданската гвардия.

За двата опита за покушение, прокуратурата иска девет години и единадесет месеца затвор и 116 822 евро обезщетение.

По-късно днес по време на делото Норберт Фехер, наричан още Игор Руснака, призна, че е стрелял по Мануел А. и Мануел М. Двама бяха ранени при стрелба в Албалате дел Арзобиспо, Теруел, на 5 декември 2017 г.

В съдебната зала в присъствието на преводач Ел Русо признава, че е стрелял по двамата, но само за да ги сплаши. Според него те не са го нападнали: „Ако ме бяха докоснали, нямаше да са тук“. Освен това признал и за незаконно притежавания от него пистолет.

Стрелбата

На 5 декември 2017 г. Игор се крие в селска къща. Той чува шум и излиза да види какво става. В този момент собственика на имота и ключар идват да сменят ключалката на входната врата.

Когато двамата да се приближават към къщата, без да предполагат, че вътре има някой, Игор излиза и започва да стреля срещу тях, в резултат на което двамата са тежко ранени.

По това време испанската полиция го издирва. Срещу Норберт Фехер има Европейска заповед за арест, издадена от Италия.

Два дни след стрелбата в Албалате дел Арзобиспо, Игор се укрива в семейна ферма. Собственикът на фермата разбира за неканения гост и отива да извика полиция. На място пристигат двама служители на Гражданската гвардия и собственика на фермата.

Никой не предполага, че в къщата се крие най-издирвания престъпник в Европа.

Когато тримата се приближават до входната врата на къщата, Игор излиза и ги застрелва двамата полицаи и ранява собственика. Той побягва, но Игор го настига и го убива. Взима колата му и напуска фермата.

След като полицаите не се връщат в полицейското управление и не отговарят на служебните си телефони, е изпратен друг патрул, който намира телата на тримата убити.

23 часа по-късно полицейски контрол засича колата на беглеца и започва гонка. В крайна сметка е заловен.