Испания удължи блокадата до 26 април

Страната има най-много заразени в Европа

Общество
16:36 - 04 Април 2020
3403
Испания удължи блокадата до 26 април

Испанският премиер Педро Санчес ще удължи извънредното положение в Испания - страната с най-голям брой заразени от коронавируса в Европа. Удължаването ще е с още две седмици до 26 април, пише днес вестник "Паис", цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Испания въведе изключително стриктен режим на самоизолация, тъй като е една от най-тежко засегнатите страни в света от коронавируса. Смъртните случаи надхвърлиха 11 000, с което страната заема второ място след Италия в света. Баровете, ресторантите и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, са затворени.

Същевременно туристически комплекс с бунгала източно от Мадрид приютява бежанци от Венецуела и бездомни хора вместо туристи, бизнесмени и сватбари, които са традиционните му посетители, информира агенцията.

Собственикът на комплекса Ла Сигуена предлага дом на най-уязвимите семейства от Мадрид, след като му се наложи да затвори хотела за туристи заради пандемията от коронавирус.

Комплексът край Мадрид приютява 12 семейства с деца, около 65 души, повечето венецуелски бежанци. Макар персоналът временно да е освободен, докато обектът е затворен за платени посетители, служителите идват да помагат доброволно.

Семействата получават закуска, обяд и вечеря и идват в ресторанта с изглед към езеро по график, за да има разстояние по два метра между посетителите.