Испанска телевизия прати Кейт Мидълтън в кома

Кралското семейство бясно, иска извинение

Шоу
16:34 - 02 Февруари 2024
6812
Испанска телевизия прати Кейт Мидълтън в кома

Служителите на Бъкингам са бесни, след като разбрали за „измислените“ твърдения на испанско новинарско шоу, че принцеса Кейт е в „кома“ и в „голяма опасност“ след преживяната коремна операция. Испанската журналистка Конча Калеха заяви, че лекарите трябвало да действат бързо, докато „спасяват живота на Кейт“ ден преди съпругата на Уилям да бъде освободена от болницата. 

59-годишната дама твърдяла в ефира на тв канала "Фиеста" в ролята си на кралски експерт, че медиците са предприели „драстичните“ действия, което включвало интубиране на 42-годишната принцеса на Уелс и поставянето ѝ в изкуствена кома. 

„Имаше сериозни усложнения, които не очакваха, защото операцията мина добре, но следоперативният период не мина толкова добре.“ 

Калеха твърди, че възстановяването на Кейт „вероятно ще изисква сериозна помощ" и няма предвид само семейството на принцесата. Журналистката твърди, че в дома на Уилям била създадена малка домашна болница.

„Това са пълни глупости“, казва кралски източник пред The ​​Telegraph. И допълва: „Тази журналистка не е направила опит да провери фактите. По същество думите ѝ са пълна измислица“.

Най-гледаният канал в Испания от 13 години насам, Fiesta, е известен със своите клюкарски предавания и е основан от медийната компания, която е бивша собственост на Силвио Берлускони. 

Твърденията за принцесата на Уелс бързобяха подхванати дори от по-сериозните сайтове в страната, включително El Confidencial, La Vanguardia и La Razon. 

Калеха твърди, че е получила информацията от човек, работещ в кралското домакинство, „по напълно поверителен начин“. Това също бе опровергано от двореца.