Испански епископ напусна църквата - залюбил еротична писателка

Сред темите в творчеството на любимата на Хавиер Новел е сатанизмът

Новини
16:35 - 09 Септември 2021
2500
Испански епископ напусна църквата - залюбил еротична писателка

Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод. Хавиер Новел мотивира решението си с „лични причини“.

Сега се оказва обаче, че мъжът се отделя от църковното дело заради любовни чувства към жена, която е писател на сатанинско-еротична фантастика. Самият Новел става най-младият епископ на Испания. Това се случи през 2010 г., когато той е на 41 години. Той е част от църквата в община Солсона в североизточните части на Каталуния.

Вече бившият епископ е сам по себе си противоречива личност заради сепаратистките си и хомофобски позиции. Новел изразява подкрепа към т.нар. conversion therapy или терапии, които целят да променят религиозната или пък, например, сексуална ориентация на човек.

Испанският сайт Religión Digital пише, че сега той си търси работа като агроном в региона на Барселона. В своето творчество любимата на Новел - Силвия Кабайол, разглежда разнообразни теми като садизъм, лудост, съблазън, битката между доброто и злото, между Бог и Сатаната.

Според Би Би Си историята е така развита, че да разтърси и обърка ценностите и религиозни вярвания на човек. Нито бившият епископ, нито писателката са отговорили на статиите и информацията за тях.