Истерия в червено, бяло и черно побърка Южна Америка (СНИМКИ И ВИДЕО)

Феновете на Фламенго и Ривър Плейт изпратиха своите любимци за Перу, където двата тима ще спорят за трофея Копа "Либертадорес"

Футбол
13:24 - 22 Ноември 2019
3613
Истерия в червено, бяло и черно побърка Южна Америка (СНИМКИ И ВИДЕО)

Еуфорията залива постепенно столицата на Перу - Лима. Утре, около полунощ българско време, ще бъде определен новият крал на Южна Америка. А той може и да е старият - Ривър Плейт. Аржентинците, които за втора поредна година ще спорят за трофея Копа "Либертадорес", ще се изправят срещу бразилския Фламенго.

Двата тима са едни от най-популярните не само в своите страни, а и на континента.

Феновете на двата отбора изпратиха подобаващо своите любимци за Перу. По първоначална програма двубоят трябваше да се състои в столицата на Чили - Сантяго, но заради протестите и размириците в държавата, местната федерация КОНМЕБОЛ реши да го измести в Лима.

Автобусът на футболистите на Фламенго едва си проправи път по улиците на Рио де Жанейро от стадиона до летището, тия като стотици хиляди искаха да изпратят любимците си и да им пожелаят успех.

Песни, факли и страст, граничеща с лудост, бяха част от аранжимента на феновете. Полицията трябваше да използва сълзотворен газ, за да предотврати нахлуването на хора на пистата на летището, готови да потеглят с футболистите към Лима. Ограда на летището бе съборена, а няколко журналисти пострадаха леко.

Истерията е голяма, тъй като Фламенго, воден от Жорже Жезус, е убедителен лидер в Бразилия и крачи към титлата. В Рио де Жанейро винаги е имало червено-черна треска. Тя не датира от вчера, а кипи във вените на милиони фенове, които пазят жив спомена за Зико, Жуниор или Леандро през 80-те години на миналия век. Това бе славната епоха на модата с дългите коси, фланелките без спонсори и стадион "Маракана", който можеше де събере дори 120 хиляди пеещи гърла.

Изминаха 38 години от единствената Копа "Либертадорес" във витрината на клуба, спечелена през 1981. Сега народът в червено и черно отново мечтае за най-големия трофей.

Най-новите проучвания показват, че един на всеки петима бразилци подкрепя Фламенго, а в цялата страна червено-черните привърженици са най-много от всички. Надвишават 40 милиона души!

Не по-различна беше и атмосферата на Буенос Айрес - стадионът на Ривър Плейт беше препълнен на последната тренировка, за да могат играчите на Червената лента да се надъхат преди сблъсъка с Фла.

Ривър Плейт дели четвъртата позиция в аржентинската Примера, но само на точка зад лидерите Бока Хуниорс, Ланус и Архентинос Хуниорс, които имат по 25 пункта. На полуфинала Милионерите отстраниха най-големия си съперник - Бока, а миналия сезон спечели Копа "Либертадорес", след като го надигра на финала, игран в Мадрид.