ИСТЕРИЯ В РУСИЯ: Ще удари ли Украйна Кримския мост и АЕЦ "Запорожие"? (ВИДЕО)

Медии и измислени експерти насаждат паника с врели-некипели за офанзива покрай изборите в САЩ

ЕС
18:55 - 15 Август 2024
2192
ИСТЕРИЯ В РУСИЯ: Ще удари ли Украйна Кримския мост и АЕЦ "Запорожие"? (ВИДЕО)

В края на август - началото на септември ще има още една "голяма настъпателна операция" от украинска страна - това твърдение е едно от многото в руския ефир и от руските информационни източници, показващи каква паника е обхванала Путинова Русия след изненадващата украинска операция "Курск".

Вероятно с бъдещата, според поредния руски "експерт", офанзива, украинците щели да се опитат "да прережат" т.нар. руски сухопътен коридор от Крим до Ростовска област. Този коридор беше основна руска военно-стратегическа цел и "направата" му беше завършена с началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна през 2022 година.

Украинците щели да си върнат Запорожката АЕЦ, а подготвяли и удари с F-16 по Кримския мост, защото преди изборите за президент в САЩ това било "картина на победа, която Белият дом може да продаде на избирателите".

Специално за АЕЦ Запорожие, МААЕ обяви, че инспекторите ѝ на място не са видели нито отломки от дрон(ове), нито остатъци от изгорели гуми като причина за пожара в една от охладителните кули на централата, станал на 11 август вечерта.

Според МААЕ, изглежда пламъците са тръгнали на 10 метра от земята, на нивото на водните дюзи на кулата - но мисията на МААЕ не може да ходи на нито едно място в Запорожката АЕЦ, ако руснаците не им позволят - затова и използваният официален език е пълен с думи, които показват липса на категоричност.