Истерия за билетите за Джон Малкович (СНИМКИ)

Спекуланти изкупиха евтините пропуски, пускат ги по 500 лева на черно

Актуални новини
13:20 - 25 Януари 2023
4887
Истерия за билетите за Джон Малкович (СНИМКИ)

Истинска истерия настъпи с билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър, които бяха пуснати за продажба днес точно в 12 часа, видя репортер на Lupa.bg. Опашки се извиха по обяд пред билетните каси на театъра, а чакащи пред касите имаше още в 10,30 часа. Освен на касите, билети могат да бъдат закупени и от сайта на Народния театър и през мрежата на Eventim. Цените варират между 50 до 400 лева, като са разделени в осем категории. 

Евтините билети от 50 и 100 лева бяха обаче изкупени за минути онлайн и в 12,15 часа вече бяха останали билети само по 350 и 400 лева. Според запознати точно в 12 часа спекуланти са изкупили евтините билети и след часове ще ги пуснат на черно по 350 и 400 лева и дори по 500. За сведение минималната работна заплата в момента в България е 780 лева, което означава, че най-скъпият билет за Малкович е равен на половин минимална работна заплата.

Същевременно и сайтът на Народния театър блокира и зрители не можеха повече от половин час да закупуват билети оттам. Недоволни зрители негодуваха, че вероятно евтините билети са изкупени от част от трупата на Народния предварително преди официалното им пускане в продажба. Източници на Lupa.bg обаче отричат този факт и казват, че този път специални билети и пропуски за служителите на театъра няма.

За първи път световноизвестният американски актьор Джон Малкович ще играе на българска сцена. Той ще участва в режисирания от руския дисидент Тимофей Кулябин спектакъл „В самотата на памуковите полета”. Постановките са на 16, 17 и 18 февруари. Представленията ще бъдат на английски език, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори.

Дни преди да дойде у нас, холивудската звезда ще играе представлението пред гръцка публика (9 - 12 февруари), а билетите там струват от 5 до 55 евро. Именно тази новина разбуни духовете във фейсбук. Обяснението за евтините билети в Гърция обаче е във фондация “Онасис”, която субсидира част от гостуването на Малкович в Гърция.

Два пъти номинираният за “Оскар” актьор Джон Малкович за първи път ще играе на българска сцена заедно с друга голяма актриса - много популярната в страната си литовка Ингеборга Дапкунайте. Спектакълът е по философската пиеса на Бернар-Мари Колтес, режисирана от Тимофей Кулябин, който през декември 2022 г. постави “Нора” отново в Народния театър.

Джон Малкович не идва за първи път у нас. През 2016 г. той се снима в американския филм Unchained в киноцентъра “Ню Бояна”.


Снимки: Lupa.bg