Истерия за турнето на "Оейзис"

Билетите за концертите на групата, която се събра, свършиха за няколко часа

Култура
17:37 - 01 Септември 2024
1277
Истерия за турнето на "Оейзис"

Билетите за турнето на събралата се отново група "Оейзис" бяха разпродадени до събота вечерта, макар че почитатели, нетърпеливи да видят групата на живо за първи път от 16 години, се оплакваха от технически проблеми и за дълго чакане онлайн, съобщи Ройтерс.

Очакваше се повече от един милион билета за концертите на групата във Великобритания и Ирландия да бъдат разпродадени за броени минути. Вместо това групата съобщи, че всички билети за Великобритания са били продадени за десет часа, след като много почитатели бяха прекарали деня на "онлайн опашки". Билети се препродаваха на сайтове като Viagogo за до 8000 британски лири.

"Оейзис" обяви 17 концерта в Обединеното кралство и Ирландия, като първият ще е през юли 2025 г. в Кардиф. Следват концерти в Манчестър, където групата е основана през 1991 г., в Лондон, Единбург и Дъблин. За британската столица са обявени концерти на 4 дати - 25 и 26 юли и 2 и 3 август на стадион "Уембли".

Групата, чийто дебютен албум Definitely Maybe излезе преди 30 години, се раздели през 2009 г., когато водещият китарист и автор на песни Ноел Галахър обяви, че повече не може да работи с по-малкия си брат Лиъм, фронтмен на групата.

Лиъм и Ноел Галахър обаче заявиха по-рано тази седмица, че "Ойезис" се събира за поредица от концерти през 2025 г. "Оръжията са замлъкнали. Звездите се подредиха. Голямото чакане свърши. Елате да видите. Няма да бъде излъчено по телевизията", заявиха от групата.

Съобщението беше публикувано в инстаграм профилите на братята Галахър, както и на официалната страница на "Оейзис". Групата заяви, че тези дати ще бъдат единствените в Европа през следващата година, но се предполага, че скоро ще бъдат обявени още няколко за други места по света.

Двамата братя винаги са имали противоречиви отношения, което водеше до редица провалени концерти, докато не се разделиха окончателно през 2009 г. след конфликт зад кулисите на фестивала Rock en Seine в Париж.