Истината в Lupa.bg: Дъщерята на Сашо Божков издъхна от полиорганна недостатъчност

Ексклузивно
14:35 - 23 Януари 2020
44874
Истината в Lupa.bg: Дъщерята на Сашо Божков издъхна от полиорганна недостатъчност

Дъщерята на бившия вицепремиер Александър Божков - Мина, е издъхнала вследствие на полиорганна недостатъчност. Младата жена е боледувала дълго, измъчвана от хронични болести, с които не е успяла да се пребори. Lupa.bg потвърди новината от Иво Божков, който е дълбоко покрусен от смъртта на един от близките си роднини.

Тъмносиният политик е бил свидетел, че неговата братовчедка се е поболяла от мъка още навремето, след тежките атаки към баща й, който след отстраняването му от синьото правителство и атаките срещу него, се разболя и си отиде от рак през 2009-а. „Мина бе зле здравословно и така и не се изправи след всичко, което се случи с баща й”, бе категоричен Иво Божков. И сподели, че баща и дъщеря са имали изключително силна връзка и смъртта му е сломила момичето.

Мина с малката си дъщеричка Александрина 

Мина остави сираче 11-годишната си дъщеричка Александрина, която е кръстена на дядо си. Оттук нататък грижите за нея ще поеме баба й - вдовицата на синия политик Аделина.

„Аз също съм насреща. Ще се грижим за малката”, обеща Иво Божков.    

В краткия си път, младата жена преминава през тежка и драматична съдба. Въпреки късметът да расте в семейство, в което цари пълна хармония между родителите, идилията приключва с тежките обвинения срещу Божков още през 90-те, когато бе нарочен за корупция и му лепнаха прякора „Мистър 10 %” и последвалата тежка болест на синия вицепремиер. 

Баща и дъщеря 

Иначе в началото бъдещето на талантливото момиче е било обещаващо - учи в частната академия за артдизайн NABA в Милано, връща се в България, където успява да пробие в модния бизнес. Прави оригинални и впечатляващи ревюта, на които неизменно присъства и Сашо Божков, известен като истински естет. Няколко години тя бе и стилист в Нова телевизия.

След смъртта на Александър Божков обаче следва нов удар - бракът й рухва и 2 години след смъртта на баща й и това отново потапя Мина в дъното на отчаянието.

Тъжната новина за смъртта на Мина съобщи Илиян Василев, който в гневен пост написа, че младата жена е била сломена от тежките хули срещу баща й и преждеврнеменната му смърт. 

„Бог да я прости Мина - дъщерята на Сашо Божков ! И дано същия Бог раздаде възмездие на всички, които отровиха живота и убиха Сашо, гдето уж имал несметни богатства, а преди 40 дни прибрал и дъщеря му Мина. Толкова несправедлива, жестока и безвременна смърт.
Майната Ви, дребни и жалки лешояди, които се изгаврихте със Сашо и отровихте живота на дъщеря му.”, написа Василев.

И добави, че в списъка на грешниците са и "приятелите" на Сашо от СДС, които го изоставиха и му лепнаха прякора за 10-те процента, след това политическите му противници, които забравиха приличието и го преследваха като дивеч, да не забравя прокурорите, начело с престъпника Никола Филчев, след това минем през всичките медии, които лееха омраза, бавно и методично лееха злобата си, която се поемаше от това крехко момиче, което не можа да издържи да гледа как пред очите и, буквално разболяха и убиха баща и.