Истината за българските Су-25 лъсва на 1 юни

Свят
14:00 - 27 Май 2022
6139
Истината за българските Су-25 лъсва на 1 юни

Истината пращала ли е в насипно състояние своите изтребители Су-25 България на Полша за транспорт до Украйна за подкрепа на отбраната на Володимир Зеленски ще стана ясна не откъде да е, а от празника на Военновъздушните сили, организиран за Деня на детето в трите авиобази на армията. Освен деца, там се очаква да присъстват и местните журналисти, които ще могат да преброят буквално машините - и на въоръжение, и пратени в резерва. 

Отворените врати са предвидени от 10,00 часа в Долна Митрополия, Враждебна и от 09,30 часа в 22 авиобаза Безмер, тъкмо откъдето се вдигат предимно Су-25. 

Че 14 наши щурмовици са били разкостени на части и пратени с товарни самолети за Украйна взриви мрежите от информация на полско издание. Днес обаче министърът на отбраната Драгомир Заков категорично отрече данните и заяви, че твърдението представлява чиста хибридка, най-вероятно "спусната" от Москва.

Специалисти от военната авиация вече обсъждат казуса с насмешка и твърдят, че да изпратим 14 машини на Украйна би могло да се случи единствено, ако поне половината от тях бъдат взети от авиомузея в Крумово.

Така на 1 юни и гражданите, и представителите на средствата за масова информация ще могат да видят дали на практика от "Безмер" липсват самолети предвид отворения статичен показ, обещан от ВВС.