Исус плаче в Акапулко

Кървави сълзи текат от керамична статуя

Мистика
14:14 - 21 Март 2019
3669
Исус плаче в Акапулко

Загадъчна история разказват мексикански медии. Преди дни в разположения на тихоокеанското крайбрежие мегаполис Акапулко кървави сълзи потичат от домашна керамична статуя на младенеца Исус Христос.

Това се случва изведнъж и озадачава семейството на местен жител. От очите на керамичния Исус не спира да тече червена течност, много наподобяваща кръв. Цялото лице на статуята се облива в тези „сълзи”, а семейството приема случващото се за Божие чудо. В дома с плачещия Христос бързо става пренаселено, след като започват да прииждат роднини, съседи и приятели, за да се уверят лично в чудото. По-религиозните веднага отбелязват, че Спасителя плаче заради злото, завладяло Мексико и света. Кървавите сълзи са знак, че Исус е недоволен от нас, казват очевидци пред местна телевизия.

Най-големи скептици за ставащото се оказват представителите на католическата църква. Собствениците на плачещия младенец занесли статуята в най-голямата църква, но там падрето побързал да охлади ентусиазма им, че случващото се е чудо. Свещеникът обявил, че в повечето случаи „плачът” на скулптурите на Христос е резултат от размножаването на определен вид бактерии или от попадането върху тях на ръждива вода, или друг вид течности. Все пак духовниците обещали да проведат разследване и да се произнесат категорично дали става въпрос за чудо или „плачът” на домашната статуя има напълно рационално обяснение.