Исус в Рио блесна в знамената на държавите, засегнати от коронавирус

Специалната церемония беше проведена от архиепископа на града Дом Орани Темста

Новини
14:23 - 24 Март 2020
3276
Исус в Рио блесна в знамената на държавите, засегнати от коронавирус

Статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро заблестя в цветовете на знамената ни всички държави, засегнати от коронавируса. Също така върху една от емблемите на Бразилия бяха изписани и послания и молитви с надежда всичко да се нормализира скоро.

Символът на християнството в целия свят се намира на върха на планината Корковадо с изглед към град Рио де Жанейро.

Исус беше осветен по време на специална церемония, проведена от архиепископа на града Дом Орани Темпеста.

Докато архиепископът призоваваше хората да се молят за болните, съобщението #praytogether беше прожектирано върху статуята на различни езици.

Статуята на Исус Христос е създадена от френския скулптор Пол Ландовски и е построена между 1922 и 1931 година от бразилския инженер Хейтор да Силва Коста в сътрудничество с френския инженер Алберт Какуот.

Румънският скулптор Георге Леонида създаде лицето на статуята, която е висока 30 метра, с изключение на 8-метровия си пиедестал, като ръцете се простират на 28 метра ширина.

Статуята Христос Изкупителят посрещна почти два милиона посетители миналата година, но в момента е затворена, защото Рио де Жанейро обяви извънредно положение над COVID-19 и всички национални паркове бяха затворени. Желаещите да видят статуята могат да й се възхищават само отдалеч.