Италианска бира влиза на българския пазар

Birra Moretti ще се предлага бутилирана и наливно в определени ресторанти

Новини
16:08 - 24 Март 2022
8085
Италианска бира влиза на българския пазар

Birra Moretti влиза на българския пазар чрез портфолиото на ЗАГОРКА, която е част от корпорация "Хайнекен" (Heineken), съобщиха от компанията в Стара Загора.

Италианската бира, която е една от най-продаваните на Апенините, заема специално място в глобалното портфолио на компанията за страни като Великобритания, Ирландия, Нидерлания, Румъния, САЩ, Канада и Япония, където се налага като една от популярните премиум бири. През 2006 г. става единственият италиански бранд, който е награден едновременно със златен и сребърен медал от "World Beer Cup" - едно от най-значимите международни състезания в индустрията. Birra Moretti получава и 5 отличия в "Австралийските международни бирени награди", затвърждавайки статуса си на световно обичано качествено пиво.

Марката Birra Moretti е създадена през 1859 г., а за производството й се използват висококачествени суровини и съставки. Специалният бленд от хмел придава уникален вкус и цитрусов аромат, като засилва перфектно балансираната му горчивина.

В България Birra Moretti може да бъде намерена в бутилка за еднократна употреба от 330 мл и бутилка за многократна употреба от 500 мл, както и в кен от 500 мл, в магазинната мрежа. Допълнително към тях наливна Birra Moretti ще се предлага и в избрани ресторанти, се посочва в съобщението.