Италиански скиор и приятелката му загинаха в планината

Телата на двамата са открити по сигнал от телефоните им

Топ
18:10 - 06 Юни 2024
5432
Италиански скиор и приятелката му загинаха в планината

Италианският скиор от Световната купа Жан Даниел Песион и приятелката му Елиза Арлиан загинаха при планински инцидент в северозападна Италия, потвърди Италианската федерация по зимни спортове (FISI).

„При трагичен планински инцидент над Шамполук (Аоста), Жан Даниел Песион, 28-годишен член на отбора от Световната купа, загуби живота си. Заедно с Пешион загина и неговата приятелка“, информираха от FISI. „Президентът Флавио Рода и цялата Федерация изразяват своите съболезнования на семейство Песион за трагичния инцидент", пише още в съобщението.

Песион е бил ски инструктор в ски училището Antagnod в Северна Италия. Според RAI той и 26-годишната му приятелка – която също е била ски инструктор – са паднали на 700 метра от върха на Mount Zerbion, над курортното селище Шамполук в района на Вале д'Аоста.

След като двойката не се върнала у дома, членове на семейството са се обадили в спасителния център и веднага е бил изпратен хеликоптер. По скалите не е имало видими знаци, които да подсказват къде са паднали Песион и Арлиан. Акцията по издирването им е продължила часове. Двамата са били открити чрез сигнала на мобилните им телефони, посочват от RAI.

Песион се класира на 15-о място в окончателното класиране на Световната купа за 2021 г. и завърши на 22-ро място в състезанието по скоростни ски на Световното първенство през 2022 г.