Италиански тийнейджър чака Гришо, след като изхвърли Циципас

Спорт
19:30 - 16 Септември 2020
2033
Италиански тийнейджър чака Гришо, след като изхвърли Циципас

Поставеният под №3 на турнира от серията „Мастърс“ Стефанос Циципас отпадна, след като загуби срещата си от втория кръг с 6:1, 6:7 (9), 6:2 от италианеца Яник Синер.

19-годишният тенисист изигра чудесен мач срещу именития си съперник и можеше да затвори двубоя в два сета, но с два пропилени мачбола го оставиха на корта за 2 часа и 15 минути.

В първия сет Синер спечели три от четирите гейма, в които Циципас сервираше, за да вземе убедително частта с 6:1. Италианецът поведе с 5:2 гейма и във втория сет, но Циципас успя да обърне резултата до 6:5, като сервираше за 1:1 сета.

След поредния пробив на тийнейджъра обаче се стигна до тайбрек. В него и двамата тенисисти направиха някои грешки, но Циципас показа по-здрави нерви и изравни след 11:9 точки. При 7:6 и 9:8 Синер имаше мачболи, Циципас все пак се добра до третия сет.

Вместо обаче да се възползва от психологическото предимство и пропуснатите два мачбола от Синер в тайбрека, Циципас позволи на младия италианец да поведе с 4:0 в третия сет, а след това и да затвори мача.

Така Синер ще чака победителя от двойката Григор Димитров - японеца Йошихито Нишиока. Българинът и италианеца не са играли един срещу друг.