Италия посреща 2024 г. с концерти на открито в цялата страна

ЕС
13:02 - 31 Декември 2023
2405
Италия посреща 2024 г. с концерти на открито в цялата страна

В Италия ще посрещнат Новата 2024 година с концерти организирани по площадите на големи и малки градове по цялото протежение на страната.

Италия се готви да е дискотека под небето часове преди и след настъпването на новата година. Концертите започват почти веднага след обичайния поздрав по телевизията на държавният глава Серджо Матарела.

По традиция два от концертите са с директно телевизионно  излъчване: единият по РАИ 1 на обществената медия под надслов L’anno che verrà  - в смисъл, в очакване и посрещане на Нова Година.

Концертът е в Кротоне – градът на древногръцкия философ Питагор. Ще пеят редица известни изпълнители като Анализа, Ил Воло, Рики е повери и др. По Канал 5 на Медиасет е концертът от Генуа с директни включвания  от този в Бари. От двата края на Италия ще звучат изпълненията на Ал Бано, на Ермал Мета и на други италиански звезди от различните жанрове на естрадната музика.

Без Милано, където общината пести, с концертите на открито в над 30 големи и малки градове Италия ще пее и танцува навсякъде.