Италия се сбогува с Роберто Кавали (СНИМКИ)

Базиликата беше пълна с хора, желаещи да изпратят дизайнера, който почина на 83 години преди дни

Топ
18:58 - 15 Април 2024
6414
Италия се сбогува с Роберто Кавали (СНИМКИ)

Днес близките на модния дизайнер Роберто Кавали си взеха последно сбогом с него. Погребението му се състоя в църквата "Сан Миниато ал Монте" във Флоренция.

Базиликата беше пълна с хора, желаещи да изпратят Кавали, който почина на 83 години преди дни.

Най-отпред стояха спътницата му моделът Сандра Бергман Нилсон, както и детето им, родено преди година.

С дълги аплодисменти се съпроводи внасянето на ковчега в църквата.Той беше покрит с червени рози и на него имаше изобразена черно-бяла снимка на дизайнера.

Появи се и бившата съпруга на дизайнера Ева Дюрингер.

Роберто Кавали почина в къщата си във Флоренция след дълго боледуване. Кавали оставя шест деца, като най-малък е синът му Джорджо, който се роди на 8 март 2023 г.

Роберто Кавали започва да се занимава с мода още през 70-те години на миналия век. Създава своя марка,която веднага се отличава с особения си почерк и щампи на модните подиуми.

Стилистът използва изключително много бродериите и кожата в облеклата си. Кавали продаде марката си през 2015 г., когато се оттегли от активна дейност в модата.

Няма как да не се запомнят дългите и прозрачни рокли, щедрите деколтета, характеризирали много от творенията му.

През 1998 г. лансира и младежка линия Just Cavalli. Две години след това създаде и линия за дома – Roberto Cavalli Home.

След като създава линията Just Cavalli, дизайнерът включва в нея и аксесоари, слънчеви очила, часовници, парфюми, бельо и бански костюми.