ИТН искали пари за ведомствата си, "Промяната" не давала

Политика
12:34 - 08 Юни 2022
1832
ИТН искали пари за ведомствата си, "Промяната" не давала

Шефът на ПГ на "Промяната" и провален кандидат за шеф на БНБ Андрей Гюров призна, че напрежение в коалицията има. Думите му идват на фона на напусналите и негласувалите актуализацията на бюджета от 1 юли трима министри и един заместник от квотата на Има такъв народ на Слави Трифонов. 

От ИТН поискаха повече пари за ведомствата си, но им бе отказано. И Гроздан Караджов, и Теодора Генчовска, и Радостин Василев са настоявали да им бъдат отпуснати допълнителни средства за съответно регионално развитие и пътна инфраструктура, за заплати на чиновниците във Външно и за спортните проекти. 

Очевидно има напрежение, когато има напуснали министри, коментира Гюров. "По време на актуализацията на бюджета ще си проличи дали ИТН са надежден партньор", добави той. Гюров отрече твърденията, че днес на МС е бил представен съвсем различна версия на актуализацията, различна от тази, обсъждана на експертен коалиционен съвет.

"Не ние напуснахме МС, не ние имаме претенции за конкретни суми, които ги има или не в бюджета", отсече депутат номер 1 на "Промяната".