ИТН: Министерство на културата не е превело нито лев за центъра ни в Скопие

Актуални новини
11:28 - 25 Юли 2024
1876
ИТН: Министерство на културата не е превело нито лев за центъра ни в Скопие

От началото на годината Министерство на културата не е превело нито един лев от предвидените в държавния бюджет 1 млн. лв. за Българския културно-информационен център в Скопие. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Той отправи предупреждение:

"И това поставя българския културно-информационен център в изключително трудна и тежка ситуация пред неговите партньори на място и същевременно уронва престижа на страната ни. Излиза, че Министерството на културата саботира, първо, решението на Народното събрание. Второ, работи срещу националния интерес на България. Трето, показва на македонската страна, че могат да продължат да отлагат включването на българите в конституцията, защото на държавата ни не ѝ пука какво става там! Предупреждаваме министъра на културата да си влезе в задълженията и незабавно да отпусне предвидените средства. Иначе просто не е за този пост този човек".

По думите му след  "престъпното премахване на ветото пред РСМ от ПП ДБ, ГЕРБ и ДПС"  българите в Република Северна Македония продължават да са подложени на терор, а културните ни центрове - затваряни, обстрелвани и разрушавани.