ИТН след срещата с ГЕРБ: Имена на министри не сме обсъждали

Политика
14:29 - 18 Юни 2024
2194
ИТН след срещата с ГЕРБ: Имена на министри не сме обсъждали

„Ако очаквате някаква конкретика - не мога да ви дам такава. Защото изслушахме техните идеи и оттук нататък ще трябва да ги обсъдим с колегите. Да помислим. Но така или иначе - това беше първа среща. Нищо конкретно не се случи на нея. Казахме някои наши приоритети”.

Това заяви Тошко Йорданов пред журналисти след срещата си с преговорния екип на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. На масата за преговори седнаха трите дами от ГЕРБ - Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачев, а на масата срещу тях застанаха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. По думите му „ситуацията е достатъчно тежка и сложна”.

„Защото страната без правителство е блокирана. А от друга страна – с лошо правителство е по-зле. От година и нещо обясняваме, че най-правилният вариант за нас е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ явно са достигнали до тази идея. Но от идеята за експертен кабинет до реализацията му има много работа”, подчерта той.

Йорданов беше категоричен, че проведеният разговор с ГЕРБ е бил "по конкретика, а не беше общ". "Хората си споделиха управленската програма. Ще помоля да не се правят някакви генерални изводи. Не сме разговаряли за министри. Между идеи и реализации има определен път за извървяване", посочи той.