ИТН следи под лупа коалиционния договор

Политика
09:07 - 15 Декември 2021
1672
ИТН следи под лупа коалиционния договор

„Има такъв народ” ще следи внимателно как се спазва подписаното коалиционно споразумение. Това заяви депутатът от ИТН Любомир Каримански в ефира на Нова тв. Той отхвърли коментарите, че ИТН може да "обърне масата" на правителството и те са били последователни в действията си.

„Чувстваме се комфортно. Смятам, че това, което сме споразумели, трябва да бъде спазено оттук нататък. Ще следим внимателно как се спазва споразумението и как действат министрите”, каза Каримански.

Депутатът на ИТН коментира и "зеленият сертификат" и заяви, че ако работодателите задължат служителите си да идват на работа със "зелен сертификат", както призова премиерът Кирил Петков, това ще доведе до отрицателен ефект.

„Трябва да има достатъчно ясна разяснителна кампания. Грешката в миналото беше, че информацията не беше насочена към отделните възрастови групи по подходящ начин. Това е грешка на последното правителство на Бойко Борисов”, допълни представителят на ИТН.

По думите на Каримански би трябвало да има пари за всичко, поето като ангажимент от управляващата коалиция.

"Би трябвало дефицитът да не е такъв, какъвто се очаква. Въпрос на това е да се спази ангажиментът за намаляване на корупционните практики”, коментира депутатът.

Той призова журналистите да провокират коалиционните партньори да кажат с кои предизборни обещания са направили компромис.

„Нека коалиционните партньори да сложат в една платформа всички обещания, които направиха по време на предизборната кампания. И да кажат кои са включени в споразумението, с кои са направили компромис, за да има правителство и кои ще изпълнят. Това е изключително важно за мен", допълни той.