ИТН внасят в НС отново промените в Закона за референдумите

ПП-ДБ ще вкарват техен проект, който ще променя закона за прякото участие на гражданите

Политика
11:03 - 07 Март 2024
898
ИТН внасят в НС отново промените в Закона за референдумите

От "Има такъв народ" ще внесат в Народното събрание отново промените за Закона за референдумите, това обяви в кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов. 

"Ние сме упорити и 3 месеца по-късно входираме наново този закон, прецизиран от нас, с леки корекции от нас", посочи Балабанов. 

"Въпреки че сме изправени пред една стена от корупционери, които ги интересуват други неща в момента, свързани с подялба и разпределение на държавата, все пак се надявам, че ще обърнат внимание на желанията на хората и на нашата инициатива, която е наша битка от много години нас. Казвам "наша", защото миналия ден в публикация от медиите разбрах, че ПП-ДБ ще вкарват техен проект, който ще променя закона за прякото участие на гражданите, абсолютно изкопиран от проекта на ИТН от преди 3 месеца, срещу който те гласуваха против. Не е ли лицемерно, бе, колеги?! Къде бяхте вие преди 3 месеца, когато ИТН ги входирахме всичките тези неща, но гласувахте против?! Много ми е интересно как ще действат оттук нататък тези в пленарна зала, които крадат нашите идеи", допълни той.