ИТН взе папката от Радев: Ще говорим с всички, третият мандат е най-отговорен

Всичко ще е прозрачно, да видим дали има отговорни политици, заяви Тошко Йорданов

Новини
12:08 - 29 Юли 2024
1668
ИТН взе папката от Радев: Ще говорим с всички, третият мандат е най-отговорен

От началото на този процес винаги сте застъпвали позиция за редовно правителство. На фона на вътрешнопартийните раздори, вие демонстсрирате устойчивост на вашата ПГ. Надявам се това да ви помогне за реализиране на мандата. Очаквам да подходите със същата отговорност, с каквато подходихте и досега.

Третият мандат предпоставя по-голяма гъвкавост, така че можете да го реализирате на по-късен етап, след разговори с другите политически сили. Това заяви президентът Радев при връчването на третия мандат на ИТН. 

Благодаря за отговорността, която ни възлагате и с отговорността на третия мандат. Според мен, той носи по-голямя отговорност, отколкото първите два мандата. Ще подходим практично, ще говорим с всички партии, включително с независимите. За излизане от кризата, е необходимо бъдещото управление да стартира с широка подкрепа, за да има нужната легитимация и да решаваме проблемите.

Процесът ще е изключително прозрачен. Както вие, така и обществото, ще го наблюдавате и ще стане ясно има ли отговорни политически представители, или не. Започваме от утре. Това заяви от своя страна шефъгт на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.