Ива Давидова се стопи след развода (СНИМКИ)

През ключалката
16:18 - 25 Октомври 2019
36244
Ива Давидова се стопи след развода (СНИМКИ)

Ива Давидова, която преди по-малко от месец се раздели с мъжа си, намери хоби, с което да уплътнява времето. Народната певица все по-често е сред природата и предизвиква себе си с планински преходи.

Певицата видимо се е вталила          

„В най-общи щрихи планината ме зарежда изключително позитивно и след преход съм пълна с енергия. Там като че ли има особена магия, която ме кара да оставям всяко напрежение и се връщам пречистена!Като допълнителен бонус планинските разходки поддържат тялото ми в добра форма и са чудесни кардио тренировки", разкрива мотивацията си певицата.

За момента Ива Давидова избира средни по сложност маршрути, защото няма подготовката на старите планинари, както и все още не се е сдобила с професионална екипировка.

„Последно бях на Витоша – и от пернишката, и от софийската страна. Черни връх и връх Камен дел ги изкачих с маршрут от Копитото, което е около 20 км. ходене. Маршрутът от хижа Селимица до хижа Звездица също беше живописен. Преди това бях на Седемте рилски езера в Рила. Следващата ми цел е връх Вихрен, в Пирин, но след стабилна подготовка.“, разказва изпълнителката на „Кой уши байрака“.

За лека зареждаща разходка в гората препоръчвам изворът „Живата вода“ край пернишкото село Боснек. Легендата гласи, че ако пред извора застане неправеден човек, той пресъхва, но ако e с чиста душа, потича с голяма сила. „с очите си съм виждала, как при някои хора водата спира!“, диви се Давидова.