Ива Митева скочи на Стойчо Кацаров (ВИДЕО)

Политика
20:15 - 28 Октомври 2021
9087
Ива Митева скочи на Стойчо Кацаров (ВИДЕО)

Председателката на 45-я и 46-я парламент Ива Митев скочи на здравния министър Стойчо Кацаров заради суматоха, причинена от властите около строителството на нова болница. При обиколката си в страната ексшефката на депутатите и водач на 2 листи на ИТН разкри, че е останала потресена от състоянието на лечебницата в Ямбол и е научила, че новото крило, за което вече 40 години се говори, отново няма да бъде построено навреме. 

Оказва се, че траншовете за изграждането не са били изплатени навреме от МЗ, заради което разградчанката смята да поиска обяснение от Кацаров и ведомството му защо се е стигнало до там. Пусковият срок от март 2022 г. се отлагал неизвестно за кога, а Митева научила лично от строителя и че не са предвидени пари за самото оборудване на новата клиника. 

"Безобразие е в 21 век пациенти в областен град да се лекуват в подобни условия", казва Митева и през сълзи признава, че видяното в Ямбол я е върнало към гледката от лечебното заведение, в което е загубила баща си миналата година. 

Митева посочи с пръст и народните избраници от региона, които по думите й не са свършили нищо в полза на здравеопазването там и посочи, че това са били цели четирима представители в последния състав на НС. 

В същото време обаче нейният съпартиец и колега Тошко Йорданов се закани още миналата година да съди ямболската болница заради смъртта на баба му, за която бе изведена епикриза "ковид", въпреки твърденията му, че не е била инфектирана с вируса преди кончината си.