Ивайла Бакалова на тайна среща с Бойко Рашков

Новини
20:01 - 15 Юли 2021
10489
Ивайла Бакалова на тайна среща с Бойко Рашков

Интимната приятелка на столичния ресторантьор и лихвар Веселин Денков (познат като Весо Брадата) – бившата носителка на титлата „Мис България” Ивайла Бакалова, е имала едночасова среща днес със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Това потвърдиха пред Lupa.bg служители на МВР, които видели с очите си как около 11 ч. преди обяд Бакалова влиза в кабинета на вътрешния министър на ул. „Шести септември”. Срещата им продължила около 50 минути, след което Бакалова се е отправила към ГДБОП с разпореждане от Рашков да бъде приета незабавно. Според ченгета, най-вероятно Ивайла е поискала съдействие от Рашков да проучи материали по делото срещу приятеля й. Озадачаващо би било, ако й е позволено, тъй като това е нарушение на закона, коментират юристи пред Lupa.bg.

Бойко Рашков

Веселин Денков и Ивайла Бакалова, която в миналото бе интимна половинка на Илия Павлов, а впоследствие роди дъщеря на приближения до Ахмед Доган Румен Гайтански-Вълка, бяха арестувани в края на лятото на 2020 г. по разследване на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група за рекет и изнудвания. Бакалова бе освободена след по-малко от денонощие, а Весо Брадата стоя в ареста няколко месеца и бе пуснат след изборите на 4 април.

Бакалова "взриви" обществото преди около месец, след като се оказа, че е направила часове с тайни записи на адвокати, прокурори и съветника на бившия премиер Бойко Борисов Яне Янев, в опит да осигури оправдателна присъда на Веселин Денков. По-голямата част от записите са правени в личния апартамент на друга клиентка на специализираните прокуратура и съд - Маринела Арабаджиева, пусната под домашен арест заради здравословни проблеми, а някои подозират, че тя е дала съвета на Бакалова да спретне зрелищното шоу със записите, част от които се оказаха монтирани и манипулирани.

В крайна сметка, Весо Брадата бе освободен, а сега мисията вероятно е и събраните материали срещу него да бъдат предоставени на разследваните.