Ивайло Калфин пред Lupa.bg: Раздор в АБВ няма, Мангъров е добре дошъл в листите ни

Политика
13:48 - 03 Февруари 2021
3416
Ивайло Калфин пред Lupa.bg: Раздор в АБВ няма, Мангъров е добре дошъл в листите ни

Раздор в АБВ за листите и участието на инфекциониста доц. Атанас Мангъров няма. Партията не е на Георги Първанов, а има органи, които утвърждават имената за кандидатдепутатските списъци. Това заяви пред Lupa.bg бившият кандидат за президент Ивайло Калфин и един от основателите на АБВ Ивайло Калфин. Според него всеки, който се е изявил професионално в областта си, какъвто по думите му е и медикът, бил добре дошъл в партията и в нейните листи.

"АБВ е демократична партия. А Георги Първанов има право на своето мнение. Той е заявил личната си позиция, но структурите са тези, които решават чрез своите органи", уточни Калфин.  

По повод коментари от последните дни, идващи от бивши членове на БСП, че в разгара на преговорите между АБВ и Столетницата през 2016 г., името му е било лансирано като подходящ кандидат за вице на Радев, той отрече. 

Припомняме, БСП и АБВ бяха стигнали до консенсус, в който бяха готови да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова за "Дондуков" 2, но малко след това настъпи разрив в отношенията между Първанов и Нинова, което доведе до издигането на собствен тандем от азбукарите в лицето на Калфин и Любомир Халачев. Бившият евродепутат сега е категоричен - няма да участва нито в листите за депутати, нито в президентския вот. 

А по повод ранната заявка на Радев за втори мандат, Калфин коментира, че моментът е силно политически, но основната тема са не толкова изборите за парламент, а за съставянето на кабинет след тях. 

Снимка: Lupa.bg