Ивайло Мирчев за Дългия: Да не се прави на спасител, морал там няма

Политика
13:55 - 18 Август 2022
3369
Ивайло Мирчев за Дългия: Да не се прави на спасител, морал там няма

"Поредният сюжет за гоблен: Г-н Трифонов на бял кон спасява България посредством неподадена имуществена декларация. Или поне с такова впечатление остава човек от публикацията му във фейсбук. В нея се говори за героично върнати пари от субсидията, има спекулации относно имуществото на други лидери, изредени са и греховете на останалите партии, но никъде няма обяснение защо този отколешен защитник на закона г-н Трифонов не си е подал задължителната по закон декларация".

Така бившият депутат от ДБ Ивайло Мирчев коментира опита за оправдание на Дългия за неподаването на документа по регистъра на КПКОНПИ. 

"В публикацията има и доста гръмки думи за морала, който бил над закона. И тук искам да кажа следното: ние не живеем в племенен строй. Живеем в съвременна демократична държава, която, за щастие, си има закони. Тези закони не са съвършени, но са онова достижение на цивилизацията, което ни превръща в държава и ни дава възможност да не разчитаме на морала на един или друг управник", напомня Мирчев. 

И отново хапе Трифонов за поредните предсрочни избори, в които нахендри страната:

"Например моралът на един може да му позволи да хвърли цяла държава в хаоса на четвърти поредни избори, и то насред световна криза, докато моралът на други е зает да търси разумните решения. Затова е хубаво, че държавите се управляват чрез закони, а не по личната “морална” преценка на един или друг актуален герой".