Ивайло Вълчев: Получихме това, което очаквахме, доволни сме

Политика
20:28 - 29 Октомври 2023
2766
Ивайло Вълчев: Получихме това, което очаквахме, доволни сме

Резултатите са такива, каквито очаквахме приблизително, което ни прави удовлетворени, че в общинските съвети в страната ще има представители на "Има такъв народ". Това заяви кандидатът за кмет на София Ивайло Вълчев, издигнат от "Има такъв народ" (ИТН).

По думите на Вълчев в момента надминават нивото на парламентарните си избори и очакват, че това може да е добра база в случай на предсрочни избори.

Той не пожела да коментира кой кандидат ще подкрепят на втори тур. Очаква се изявление на лидера на ИТН Слави Трифонов в понеделник по тази тема.

"За тройката на изборите в София очаквахме тези кандидати. До края на вечерта могат да настъпят размествания", посочи той.

"Под 40% избирателна активност за София е изключително голям проблем и този проблем трябва да бъде адресиран. Първата работа на общинския съвет е бюджета за догодина, с правилното разпределение на парите могат да се решават проблемите на софиянци", заяви Данаил Николов от ИТН.

По отношение на липсата на машини, Вълчев посочи, че от "липсата на машини губим всички", като припомни, че ИТН е била партията, която се е борила за въвеждане на машините.

"Искаме да има машини, които са сигурни, така че да не дават поводи като тези от последните дни. Не бях щастлив да гласувам с хартиена бюлетина, но така или иначе хората излязоха и гласуваха", изтъкна още Вълчев.