Иван Бакалов: Туитър създаде Ислямска държава!

Това е либералната перверзия на новите болшевики, твърди журналистът

Общество
12:41 - 13 Януари 2021
1264
Иван Бакалов: Туитър създаде Ислямска държава!

Известният журналист Иван Бакалов не е никак възхитен от цензурата, която редица социални мрежи наложиха на все още действащия американски президент Доналд Тръмп. Видният сомелиер е на мнение, че самите платформи няма какво толкова да се правят на морални стожери, защото извършват политическо инженерство.

Ето какво написа Бакалов във фейсбук:

Покрай блокирането на Тръмп в социални мрежи се зачетох за този вид цензура и се оказва, че има доста публикации.
У нас всичко е на примитивно ниво. Спорът се свежда до това, че Тръмп е лош, пада му се. Не за принципа.

Сега Меркел, еврокомисар, министри от страни от ЕС се обаждат по този повод, че решението на цифровата олигархия за Тръмп е проблемно.
Потърсих как е с джихадистите в Туитър.
Чуруликат си.

Има поне десетина студии и доклади на екипи от университети за Ислямска държава и Туитър. Говорят за 6-7 милиона последователи в Туитър на около 70 000 акаунта като долна граница. Закрили са около 1000. Но точно Туитър е изиграл голяма роля за събиране на доброволци и създаването на Ислямска държава.

Изследователите са изработили методика по ключови думи и др. да ги регистрират джихадистите, но не предлагат автоматично закриване на акаунт, а да решават администратори при всеки случай. Даже има препоръки против закриване, само предупреждения за съдържанието.

И т. нар. Арабско пролет мина през Туитър, с всичките превземания на обществени сгради и институции, нападения и прочее. И те повечето бяха ислямисти.
И в момента ислямисти свободно пишат за неверниците, каквито сме ние извън исляма. То е въпрос на гледна точка за насилие. Според християнството има ясно разписани заповеди "Не убивай". В исляма има "посечете ги по вратовете" (неверниците). И разбира се в туитовете на ислямистите се говори против Запада, против неверниците, против САЩ.

Това е либералната перверзия на новите болшевики - ще оставят от политкоректност ислямисти, но Тръмп ще го изтрият.