Иван Ченчев даде мощно рамо на Корнелия

Нито веднъж Нинова не подведе социалистите, тя я успешен лидер, смята червеният депутат

Политика
09:05 - 14 Август 2020
1475
Иван Ченчев даде мощно рамо на Корнелия

Създателят на първия български футболен отбор от деца на възраст 15-16 години и народен представител от БСП в настоящия парламент Иван Ченчев коментира във Фейсбук първия в историята на левицата и в летоброенето на политическите партии у нас след прехода пряк избор за председател на социалистите.

Ето какво написа журналистът от попрището на политиката:

„Благодаря на всички организации, които ме номинираха за председател на Българската социалистическа партия. Приемам това като оценка за усилията ми в Народното събрание, както и извън него. Правя си отвод от участието в прекия избор на председател на БСП, като подкрепям номинацията за втори мандат на досегашният председател на левицата Корнелия Нинова".

„През последните 4 години под ръководството на Корнелия Нинова БСП се доказа като незаобиколим политически фактор и се превърна в единствената алтернатива на статуквото. Тя бе непреклонна и отказа всички предложения и изкушения, да стане част, от това срещу което се бори. Но не го направи. Нито веднъж тя не подведе българските социалисти в желанието им да имат нормален и достоен живот, с бъдеще за младите хора и достойни старини за пенсионерите“, посочва той.

„За тези 4 години под председателството на Корнелия Нинова партията спечели категорично президентските избори, както и неизменно бележи ръст на всички избори - парламентарни, за Европейски парламент, както и местни избори. За първи път в 129-годишната история на БСП председателят на партията ще бъде избран от всички свои членове. Така всеки социалист ще има възможност да изрази мнението си и да предопредели пътя на БСП, както и на България“, пише Ченчев, който е смятан за особено близък до Корнелия Нинова.

„Когато никой не смееше да надигне глас срещу Бойко Борисов и порочното му управление, единствено Нинова се осмеляваше да се бори за справедливост. Нейните усилия през последните 4 години допринесоха за това хората масово да се освободят от страха си и да излязат на улицата. С оглед на горе изброеното, смятам, че Корнелия Нинова има всички необходими качества, за да бъде преизбрана за председател на БСП, като съм сигурен, че ще бъде още по-успешен водач на Българската социалистическа партия“, казва още той.


Снимка: botevgrad.com