Иван Демерджиев: Имах охрана, защото животът ми бе застрашен

Аз самият никога не съм искал да ме пазят, обясни бившият вътрешен министър

Топ
16:24 - 28 Юни 2024
2439
Иван Демерджиев: Имах охрана, защото животът ми бе застрашен

Имах охрана като застрашено лице, не съм я искал. Това написа във фейсбук профила си бившият вътрешен министър Иван Демерджиев по повод информацията, че е бил пазен от МВР, която го охранявала включително от подчинените му полицаи.

В публикацията си той нападна Калин Стоянов. Обвини го, че е изпуснал Пепи Еврото и не е разбрал как е влязъл у нас Брендо.

Ето и целият пост на Демерджиев:

"Както предположих, натиснаха бутона на Калин Стоянов и той като послушен изпълнител "огласи" ( може би за трети път ) каква охрана съм ползвал далеч назад във времето. В тази връзка припомням, че бях определен като застрашено лице и от съответната комисия с представители на ДАНС и НСО заради заплаха за живота ми. Аз самият никога не съм си назначавал охрана. Добре е Калин Стоянов да изясни обаче кой и защо назначи охрана на всичките му ментори от сглобката и как и кога е преценено да се засили част от същата? Добре е да изясни как две
години като шеф на ГДБОП, а в последствие и министър, не разбра как Брендо е влезнал в страната и къде се укрива?! Да разкаже и как "изпусна" Пепи Еврото в лично водената от него операция по задържането му, а не да демонстрира."