Иван Демерджиев: Имаме проблем, че прокуратурата бездейства години наред

Новини
15:31 - 09 Февруари 2024
1619
Иван Демерджиев: Имаме проблем, че прокуратурата бездейства години наред

Тревожи ме, че през тази седмица, от убийството на Мартин Божанов-Нотариуса насам, постоянно се подава контролирана информация, как не бива да очакваме особени резултати. Това коментира пред БНР министърът на вътрешните работи в служебния кабинет "Гълъб Донев" - Иван Демерджиев.

До истината трябва да стигнат компетентните институции, а те пък трябва да намерят сили там да се отзоват хора, които не са свързани с такива случаи, препоръча Демерджиев, които наследи и Янаки Стоилов като правосъден министър в служебния кабинет на Стефан Янев..

Той припомни, че е оскъдна информацията и за Петър Петров, като направи аналог на дейността му с тази на убития Мартин Божанов.

"Министърът на МВР не каза нищо за Петър Петров. Живи ли е, не е ли, къде се намира, работи ли се по неговото издирване? Вътрешният министър веднъж сподели, че нямало данни. Аз питам какво се предприема, ако е жив да бъде издирен. Същото е и с убийството на Алексей Петров. Или някой не иска да работи по тези убийства, или не може да се справи. И в двата случая не е добре", каза Демерджиев в предаването "Хоризонт за вас".

И призна, че няма особени очаквания и от Парламентарната комисия, която проверява клуба за магистрати.