Иван Демерджиев: Образувани са 10 производства срещу политици с имунитет за злоупотреби с пари

Извършвани са далавери в сферата на енергетиката, уточни вътрешният министър

Актуални новини
09:56 - 14 Декември 2022
2588
Иван Демерджиев: Образувани са 10 производства срещу политици с имунитет за злоупотреби с пари

"Има поне десетина производства, сред които и проверки, които касаят много високи етажи на властта и злоупотреби със сериозни парични средства. Тези около магистралите са само част от тези производства."

Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той уточни, че сред сферите, засегнати от въпросните производства, е тази на енергетиката и потвърди, че има лица с имунитет.

Демерджиев заяви, че се надява прокуратурата да прояви "същото отношение и интензитет на работа", каквито се демонстрират по линия на наркотиците.

Много важно за обществото е такова взаимодействие да се случва по линия на борбата с корупцията, категоричен е вътрешният министър.

"Това е терен на действие, на който прокуратурата трябва да покаже същата решимост. Ние я имаме, стига добронамерено да се подхожда от страна на прокуратурата."

По думите му задачата е тези производства да нарастват, защото "това е начинът да се спрат порочните практики, обезкървяващи държавата" чрез източване на обществени средства.