Иван Демерджиев: През 2018 г. двама българи бяха убити като Къро в ЮАР (ВИДЕО)

Красимир Каменов беше враг на политиците и магистратите, които сега воюват, отбеляза вътрешният министър

Общество
14:15 - 26 Май 2023
5970
Иван Демерджиев: През 2018 г. двама българи бяха убити като Къро в ЮАР (ВИДЕО)

МВР е предприело действия да придобие цялата информация по повод убийството на Красимир Каменов - Къро и още две лица в Република Южна Африка семейството Анджело и Неси Димови.

В момента сме в комуникация с властите в ЮАР и има уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да отиде на място и да се запознае с хода на разследването. Това каза пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

През 2018 г. има сходно убийство на български гражданин в ЮАР и неговата съпруга. Със заповед на главния секретар на територията на цялата страна протича операция, насочена към представители на криминалния свят, способни да извършат тежки престъплуния. Целта е да се установят връзките и причините, довели до това престъпление, да се открият извършителите и т.нар. поръчители.

Демерджиев припомни, че политиците и магистратите, които сега воюват, но когато бяха приятели, имаха общ враг, който се казваше Красимир Каменов - Къро.

МВР няма да участва във войни между отделни институции, нито ще участва във войни между политици и други институции", заяви Демерджиев по повод изнесените записи от Радостин Василев.

Понеже се направиха спекулации за незаконни действия на службите силно се надявам да не се визира МВР в тази насока, защото МВР не си е позволявало нито да подслушва, нито да записва. Единствено разследва", каза още вътрешният министър.