Иван Гешев е най-активен в Туитър, Надежда Йорданова предпочита Фейсбук

Новини
21:52 - 04 Юни 2022
2398
Иван Гешев е най-активен в Туитър, Надежда Йорданова предпочита Фейсбук

Половин година след като встъпи на поста главен прокурор, Иван Гешев навлезе и в социалните мрежи, с което стана първият от тримата големи в съдебната система, който предпочита и този вид комуникация. Той няма профил във фейсбук, но пък за сметка на това е активен в туитър от юни 2020 г.

Гешев има 5259 последователи, но профилът му е публичен. На стената си не пропуска да честити официални празници или да поздрави колегите си. В туитър качва и снимки от официалните си срещи с главни прокурори на други държави и от посещенията си зад граница.

Последният фотос, който е само от преди дни, беше с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши по време на визитата му в Люксембург за една година Европейска прокуратура.

В профила му в туитър може да бъдат намерени клипове от участията му в правната комисия в Народното събрание. Езикът, към който се придържа, е официален, никога не споделя лични неща. Единствения път, когато малко беше повдигната завесата, беше на 3 март 2020 г. Тогава в ютюб канала си прокуратурата пусна песен, посветена на отец Партений Гешев, родоначалник на Гешевия род, изпълнена от братовчеди на главния прокурор.

От началото на тази година и прокуратурата има своя страница във фейсбук, където дообогатява съобщенията за образувани досъдебни производства и позиции по съдебната реформа.

Противникът на Гешев - правосъдният министър Надежда Йорданова също е активна, но във фейсбук. Откакто е във ведомството, тя споделя законодателни инициативи, визити в европейските институции, срещи с европолитици.

На страницата на Йорданова, която е от “Да, България”, може да се видят и много снимки от предизборни кампании и срещи с избиратели, споделя и изказвания на лидера на партията Христо Иванов. От повече от месец министерството също е със своя страница в социалната мрежа.